Cégértékelés

Egy vállalat értékelése minden üzleti tranzakció kritikus része és több ok miatt is szükség van rá. Függetlenül attól, hogy befektetni szeretne, nyilvános vételi ajánlatot tenne egy kiválás/összeolvadás során vagy meghatározná részesedését egy adott cégben, a cégértékelés minden esetben szerves részét képezi a tárgyalásoknak és nagyban befolyásolja az ügyfél sikerét.

Az üzleti modell mögött rejlő kulcsfontosságú tényezők azonosítása a siker megoldása sok esetben. Segítünk tisztázni és azonosítani ezeket a kritikus tényezőket a pénzügy, a technológia/szolgáltatás, a piac és a menedzsment teljeskörű értékelésével. Az elkészített értékelés nemcsak a vállalatról nyújt objektív értékelést, de hasznos tájékoztatást ad arról is, hogyan lehetne növelni a vállalat nyereségességét hosszú távon, valamint felkészülni a fontos kérdésekre, melyeket a potenciális befektetők tehetnek fel.

A cég értéke több faktortól függ: cash-flow, eszközérték, pénzügyi történet, tárgyi eszközök állapota, versenyképes piaci jelenlét, ipari-gazdasági pozíció.

Az értékelés során többféle módszert használunk (diszkontált cash-flow – DCF, összehasonlító elemzés, tőzsdén jegyzett vállalatok esetében – EBITDA, EBIT stb.), de a módszerek közül nincs egy olyan, ami tökéletes. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Mindegyik üzlet különbözik és mindegyiket más módon kell értékelni. Az értékelés elkészítésekor kiválasztjuk az Ön cégéhez legmegfelelőbb módszereket és ezek párhuzamos vagy akár kombinált alkalmazásával jutunk el a legpontosabb cégérték meghatározásához.

Harmadik félként, független értékeléssel, pártatlanul segítünk abban, hogy biztos alapot képezzünk tárgyalásaihoz!

Forduljon hozzánk az első, ingyenes konzultációért és kérje ajánlatunkat.

cégértékelés

Lépjen velünk kapcsolatba: